torsdag, februari 17, 2011

Debatt om Parkskolans framtid

På Örgryte-Härlandas sammanträde (8/2) var det på nytt många som besökte nämndens möte. Denna gång var det föräldrar som uttryckte sin oro för Parkskolans framtid. Skolan är byggd 1998, byggt på ett tillfälligt bygglov och är en åldersintegrerad F-2 skola med äventyrspedagogik. Förskolan och skolan är oerhört populär, så det är förståligt att föräldrarna är oroliga. Bakgrunden är att barn- och elevantalet ökar, tillgången till matsal kommer att försvinna samt nya lokaler behövs. Parkskolan var inget ärende på nämnden – men det var bra att närvarande fick svar på sina frågor. Men det gäller att vi får en bra framtida lösning i nära dialog med berörda parter. Det är alltid välkommet att folk gästar våra sammanträde, nu behövs det bara bättre skyltning, information och en annan lokal för våra möten. Närdemokratin lever.

I övrigt fick vi en första genomgång av situationen inom förskolan, vilket förvaltningen kommer att återkomma till. Precis som i andra SDN följer vi folkpartister förskolefrågan nära. Antalet barn per pedagog ligger över riksgenomsnittet och antalet barn ökar vilket sätter press på avdelningar som redan har det tufft. Vi omprövande även ett beslut gällande Ströms slott AB möjlighet att bedriva pedagogisk omsorg, det var endast nämndens ordförande som röstade emot förvaltningens förslag. Inte direkt oväntat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Det är inte bara Parkskolan som är trångbodd. Finns inte en förskoleplats att uppbringa i Härlanda för våra 3 killar nu när vi köpt lägenhet i Renströmmska. Skall vi sälja igen? Säga upp oss Kursa min sambos lilla företag.Vi har ingen barnomsorg. Och i gbg planeras ej barnen in Öppna fler förskolor snarast och med lagom stora grupper MVH therese

Pär Gustafsson sa...

Hej Therese!

Jag delar helt din uppfattning om att situationen inom förskolan är problematisk. Både när det gäller att få plats och att barngrupperna blir allt större. Jag hoppas verkligen inte att ni ska behöva sälja, tittade själv för övrigt på lgh i huset..., utan att det kommer att lösa sig. Förvaltningen är väl medveten om problemet och arbetar för fullt för att hitta olika lösningar. Vilket vi från FP följer nära. Tack för kommentaren!