lördag, mars 22, 2014

Dåligt beslut att lägga ner fungerande förskolor

I veckan som gick beslutade den rödgröna majoriteten, med Vänsterpartiet i spetsen, att avveckla tre av Örgryte-Härlandas populäraste förskolor. Folkpartiet röstade emot.

För några veckor sedan var jag tillsammans med andra kollegor i nämnden och träffade upprörda föräldrar på Bögatans förskola. Precis som Folkpartiet och övriga Alliansen var de oförstående inför beslutet att avveckla förskolan, som har varit på gång i över ett år.

Örgryte-Härlanda är som en medelstor svensk kommun och inom ett sådant område måste det finnas en mångfald av verksamhet. Det är bra att vi har nybyggda större förskolor – men vi måste också kunna ha mindre förskolor med bara en avdelning. Barn är olika och alla passar inte in i det stora formatet.

Barngruppernas storlek har debatterats flitigt de senaste åren och här hade den rödgröna majoriteten möjligheten att behålla tre förskolor och därmed minska gruppernas storlek i stadsdelen. Den möjligheten tog man inte. Det är bara att beklaga. Vinner vi valet skulle jag gärna se att Bögatans förskola öppnas upp igen, för den är unik både i sin miljö och i sin verksamhet. Det finns en anledning till att förskolan är en av de mest populära i Göteborg…

Inga kommentarer: