lördag, februari 15, 2014

Folkpartiet har rätt tant för jobbet

Marit Paulsen (FP)
I går samlades Folkpartiet till partiråd för att välja kandidater till Europaparlamentet och fastställa ett nytt Europaprogram.

Innan partirådet började fick jag möjligheten att sitta ner och lyssna på Marit Paulsen. Hon pratade bland annat om sitt engagemang för klimatet, maten, skogen och vikten av att se helheten.

- EU och övriga världen står inför stora utmaningar: klimatet, maten, kemikalierna, den biologiska mångfalden, bristen på rent vatten. Men kanske ligger den största utmaningen i att se dessa om en helhet? Det måste blir slut på EU:s stuprörspolitik, sade Marit. Hon lyfte också behovet av en stark inre marknad, inte minst för jobbens skull.

- Sveriges välstånd vilar på framgångsrika exportindustri. Vill vi ha ett extra vårdbiträde på vår gamla mammas servicehus, eller en extra lärare i våra barn skolan, så måste EU och dess inte marknad fungera, och frihandelsavtal ingås med USA och övriga världen.

Senare på förmiddagen valdes Marit som partiets toppkandidat till Europaparlamentet. Marit är rätt tant för jobbet. Efter Marit Paulsen följer Cecilia Wikström på en andra plats, Jasenko Selimovic på en tredje plats, Tina Acketoft på en fjärde plats och Erik Scheller på en femte plats.

Som EU-vän och folkpartist är jag oerhört glad över att partiet har så många bra och starka kandidater som ställer upp i EU-valet i maj. Det lovar gott. Ta del av Folkpartiets kandidater till Europaparlamentet.

Inga kommentarer: