torsdag, december 10, 2009

Så jobbar S i Göteborg

Ska ge er två exempel på hur sossarna i Göteborg försöker döda förslag från oppositionen och samtidigt ta cred för det som görs.

Exempel 1 – namnet Göteborg. Igår kom beskedet att det internationella namnet på Göteborg ändras från City of Goteborg till Gothenburg. Det är bra att det blir en ändring. Vi ska vara stolta över det internationella namn vi alltid har haft, detta faktum har flera påpekat, bland annat Mikael Janson (FP) som motionerat till fullmäktige om just en ändring. När utspelet gjordes fick Mikael mycket uppmärksamhet i lokal media och tusentals besökare på GP.se höll med honom. Motionen väcktes redan i våras och har varit runt på remiss och ska snart behandlas i kommunstyrelse och fullmäktige. Helt plötsligt vaknar sossarna och ändrar ståndpunkt – motionen nämns inte och kommer troligt besvaras med att det han vill redan har infriats.

Exempel 2 - Trygghetsboenden. Nyligen lades ett förslag fram i kommunstyrelsen av sossarna att införa trygghetsboenden - bifölls igår. Även här finns det inget att invända. Göteborg är sämst i klassen och det behövs göras mycket för att bryta den ensamhet och otrygghet som många äldre känner i Göteborg. Marina Johansson (S) ansvarig politiker, gjorde genom förslaget en fullständig kovändning jämfört med vad hon har tyckt innan. Även här har FP genom Mikael Janson och Kjell Björkqvist motionerat tidigare under hösten - med exakt samma innebörd. Motionen kan besvaras med allt redan är på ”rulle”.

Ska bli skönt när vi får ta över nästa höst!

BLT, DN, PS, HD, Dg, Svd, GP, GT, AB, Vårt Göteborg,

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja, vad kan man vänta sig av ett parti som på nationell nivå leds av en kvinna som anser att ett antal korta kurser på LO´s och Socialdemokraternas Kursgårdar motsvarar en kvalificerad Universitetsexamen... och som dessutom med nöd och näppe klarat av en enklare gymnasieutbildning...

MVH/ Bulten i Bo