måndag, juli 20, 2009

S drev igenom Humlemordet

Uppdatering 20:e juli: Idag skriver Liv Landell på GT om "Humlemordet", hon drar precis samma slutsatser som oss i opposition som försökte rädda verksamheten på nämndens sista möte. Hon avslutar med; Nedläggningen av Humlan är lika med samhällsekonomiskt vansinne. Hon har helt rätt och Borås stad är ett bra föredöme. (S)kyltfönstret Göteborg blir allt mörkare.

Uppdatering 5:e juli: Idag skriver tre företrädare för Donner gymnasiet om nedläggningen av Humlan på GP debatt. De beklagar beslutet precis som vi gjort tidigare och menar att Humlans verksamhet handlar om liv eller död. Det är bara tråkigt att Socialdemokratin inte har fattat detta än.

2009-06-27: På utbildningsnämndens sista sammanträde innan sommaren, i torsdags, avvecklade majoriteten med socialdemokraternas Ann Lundgren i spetsen gymnasieskolans psykoterapimottagning, Humlan. Ett beslut som jag bara kan beklaga och FP, M och KD försökte in i det sista rädda verksamheten. Verksamhet som bedrivs av vår personal vid Humlan är välbehövlig och uppskattad. Vi har sedan tidigare från oppositionen drivit linjen att vi ska utöka verksamheten eftersom behovet finns tillsammans med VGR. Nämndens ekonomi är svår och besparingar behövs, fast jag har svårt att se att Humlan är en sådan.

Risken är mycket stor att den istället i förlängningen kommer att leda till ökade kostnader, eftersom de elever som kommer till Humlan inte sällan har problem som kommer till uttryck på andra sätt och som innebär kostnader inte bara för förvaltningen, utan för Göteborgssamhället i stort. Socialdemokratin i Göteborg tar inte ansvar för elevhälsan bland våra gymnasieelever i Göteborg.

Inga kommentarer: