onsdag, augusti 24, 2005

Studenterna är tillbaks i stan...

Göteborgs universitet är landets populäraste bland ungdomar när det gäller att göra val för högre studier, något som vi goa gubbar o gummar i Göteborg både ska vara glad och stolta över. Däremot kan vi inte vara stolta över den bostadssituation som både nya och gamla studenter idag lever i.

I Göteborg råder det en stor bostadsbrist, enda sättet för att motverka bristen på bostäder är att bostadsbyggandet måste öka kraftigt. Inför kommande planperiod måste det byggas minst 10 000 lägenheter i kommunen, men för att man ska kunna bygga bra och billiga bostäder, förutsätter att staten kraftigt sänker skatterna på byggandet.

I mitten av 1940-talet framhölls allas lika rätt till högre studier, resultatet blev studielån, studiemedel och studentbostäder. Nu 65 år senare är situation densamma men förhållandena för studenterna har förändrats. Något som vårt kära arbetarparti ska ändra på? Tror inte det.

Just nu håller Fisk – Folkpartister i Svenska kyrkan på att blada valinformation inför det stundande kyrkovalet i september till partiets medlemmar i Göteborg. Medelåldern för valarbetarna är väl just nu, si så där 75 år. Även om inte jag berörs av valet – kan jag inget annat än med glädje se på hur dom liberala pirayorna frenetiskt arbetar. För dig som ska rösta –
www.folkpartiet.se/fisk.

Inga kommentarer: