torsdag, november 14, 2013

Björklund: Ett nej ska vara ett nej!

I dag inleddes Folkpartiet liberalerna landsmöte i Västerås. 176 ombud ska de kommande dagarna behandla och diskutera det nya förslaget till partiprogram. Landsmötet inleddes med tal av Jan Björklund. Jan är en oerhört skicklig talare och som alltid är det inspirerande att lyssna till honom.

Talet som fick stående ovationer och varma applåder, inleddes med jämställdheten och på en pressträff efter talet meddelade Jan att Folkpartiets tre viktigaste valfrågor är:
  • Skolan
  • Jobben
  • Jämställdhet
I talet släpptes också nyheten att partiledningen har landat i att det är dags att ta ytterligare ett steg i lagstiftningsarbetet för att skydda kvinnor. ”Om en kvinna säger nej, så är det i dag ändå inte alltid olagligt för en man att ha sex med henne. Ett krav på samtyckte bör införas i lagen. Ett nej ska vara ett nej!” sade Jan och möttes av applåder från åhörarna. Det är bra att partiledningen har lyssnat på debatten och vägt argumenten.

Flest applåder fick Jan när han slaktade myten om att stängda gränser bygger ett bättre Sverige, när han avslutade den delen i talet med Sverigedemokraterna bekämpar flyktingar! Liberaler bekämpar främlingsfientlighet!

I nyhetsflödet: DN, AB, AB2, AB3, EX, SvD, DN2,

I bloggosfären: Rasmus, Maria, Folkpartibloggen,

Inga kommentarer: