måndag, september 23, 2013

En månad med Itrim

På väg hem från Almedalen i somras bestämde jag mig för en nystart. Kombinationen med för mycket jobb, frånvaro av träning, god mat och sena kvällsmöten hade börjat ta ut sin rätt. Min kropp var trött, axlarna värkte och de flesta symptomen på stress hade då och då gjort sig påminda.  Vikten hade gått upp och midjemåttet hade blivit större. Som sagt, det var dags för en nystart.
 

Jag anmälde mitt intresse till Itrim, skrev in mig och efter mitt 30-årskalas gick jag på Itrims program för viktminskning. Jag köpte mig också en ny cykel och började cykla till jobbet. I dag har det gått en månad med betydligt färre kalorier och mer träning.

Resultatet är positivt. Mer än tio kilo är borta, midjemåttet har minskat kraftigt och blodtrycket har sänkts. Jag somnar fortare och sover bättre, äter på klockan och mår på det stora hela väldigt mycket bättre. Jag som i vanliga fall har svårt att koppla av har istället kunnat plöja böcker på kvällar och helger, en lyx jag endast kunnat unna mig under semestrar. Det känns bra. 

Min första månad är avklarad. Jag har 1 år och 11 månader kvar hos Itrim. Att gå ner i vikt är inte så svårt, framförallt är det oerhört tråkigt, det svåra är att behålla vikten. Om någon vecka eller två är jag nere vid mitt mål. Det tuffa blir att behålla vikten och fortsätta med träningen. Annars vet jag hur det blir. 

De veckor som har passerat har varit tuffa. Första helgen var jag rent ut sagt bedrövad. Soppor och shaker, utan innehåll, är inget för en person som mer än gärna bläddrar i kokböcker. Nyligen fick jag snällt dricka kaffe på Grand Hotel i Stockholm när resten av sällskapet drack drinkar, tog ett glas gott vin och åt fantastisk mat.

Nu får jag i alla fall tugga i mig något fler kalorier.
Det är jag glad över.   

1 kommentar:

Julia, Itrim Sverige sa...

Bra jobbat Pär! Det kanske känns tråkigt men du har gått ner 10 kg, vilken bedrift! Hoppas du känner dig stolt över dig själv, heja heja!! :)

Ha en fin helg, om än bara med kaffe istället för drinkar ;)

/Julia, Itrim Sverige