måndag, juli 21, 2008

Vardag, semester och Mamma Mia-feber

Efter några snabba, allt för snabba, veckor med blandat väder är jag nu tillbaks på jobbet. Stadskansliet är tyst, väldigt stängt och lite lätt ensamt. Så lär det bli under denna och även nästa vecka. Däremot är det hur många turister som helst utanför mitt fönster på Gustav Adolfs-torg, som uppenbarligen går på guidade tur.

Min semester har bestått av segling, trevligt sällskap, vänner, familj tillsammans med mat och dryck på Orust. Västkusten är verkligen bästkusten. Finns inget bättre än att vakna upp och äta frukost med havet som utsikt. Känns lite småjobbigt att redan nu vara tillbaks i vardagen, men jag ska verkligen inte klaga.

Semestern avslutades mer eller mindre med Mamma Mia, som jag såg i förra veckan tillsammans med min gode vän Daniel. Både två, film och ABBA-tokiga ägnade inledningen av veckan till genomlyssning av filmens soundtrack. När vi väl kom till biografen hade vi gigantiska förväntningar på musikalen som nu blivit film. Men, våra förväntningar överträffades med ljusår. Filmen är en orgie av lycka och välmående. Värme och kärlek kombinares med extra av allt. Det finns inte en enda sekund över till reflektion för andra tankar. Streep är min nya gudinna och Brosnan är min nya husgud. Vinnaren tar verkligen allt och det gör Mamma Mia. Nästa biobesök kommer bli samma film, kan ju ha missat något.

Och jag som trodde att jag var gay innan...

2 kommentarer:

Åsa sa...

Hej Pär!
Verkar som om vi har haft semester samtidigt 100 meter ifrån varandra. Allt verkar vara bra med dig?
Trevnad
Åsa

Pär Gustafsson sa...

Halloj,

Jupp, den har varit väldigt bra. Väldigt mycket seglarskola, fast ett bra sätt att kombinera diverse saker samtidigt.

Min mamma och svägerska var ju och shoppade loss hemma hos er...

// P