fredag, juni 08, 2007

Götheborg kom hemKungen talar till vänster och Götheborg lägger till på framsidan.


Strax före klockan 13.30 kom Ostindiefararen till Frihamnen där jag och Tobbe tillsammans med tusentals åskådare väntade i värmen. Svetten rann som bäst när Drottningen, Kungen, Kinas president och ett helt annat gäng gick ombord båten och höll tal. Uppenbarligen har Ostindiefararen lyckats, i alla fall om man får tro Kinas president. Helene, Benza och Stefan hade allt för bra platser på VIP-läktaren, lite lätt avis. Men är man en höjdare så är man.

Liberala ungdomsförbundet Väst genomförde under lördagen en mycket lyckad aktion för att uppmärksamma Kinas brist på demokrati och grova inskränkningar av de mänskliga rättigheterna. Göteborgarna som från Opera-bryggan eller frihamnen såg Götheborg segla in med den kinesiska diktatorn Hu Jintao, möttes även av budskapet ”Shame on Hu!” - detta uppmärksamades en hel del i media. Bra jobbat!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kina har ingen president, de har en diktator som har tagit sig titeln president (om ens det).

Henrik, liberal

Gustafsson sa...

Han är lika lite folkvald som vår kung... Flera organisationer bland annat Luf Väst passade på att genomföra aktioner mot Kinas så kallade president och deras förtryck. Vi kan inte frysa ut Kina, vill vi se demokratisk utveckling måste vi vara med och hjälpa till.

Henrik sa...

Gustafsson: Sant med vår kung har ingen större makt.
Det var jättebra att LUF etc protesterade mot de brott som har ägt rum och de brott som sker i detta nu...
Jag håller helt klart med dig om att bojkott inte är lösningen. Men vi måste våga stå mer för vad vi tycker... Tyvärr så jag inga jättedemostrationer på stan osv.