måndag, december 10, 2007

LUF:are i husarrest på Kuba

En delegation bestående av tre svenska och åtta katalaniska liberalerreste förra veckan till Kuba för att stötta de så kallade Vita Damerna (kvinnorörelsen Damas de Blanco). De tre svenskorna sattes i husarrest och fråntogs sina pass och visum under gårdagen.

– De tre svensk liberalerna som sitter i husarrest är alla engagerade i Liberala ungdomsförbundet. En förbundsstyrelseledamot, redaktören för vår medlemstidning Liebling, samt en distriktsordförande. De valde att stötta demokratikampen på FN:s internationella dag för mänskliga rättigheter och än en gång visade diktaturen sitt sanna ansikte säger Frida Johansson Metso, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet.

- Kuba är en diktatur och Liberala ungdomsförbundet har samarbete med många av de demokratiska krafterna på Kuba sedan lång tid tillbaka. Vita damerna är en grupp kvinnor som samlas efter mässan varje söndag för att fredligt protestera mot att deras män och söner sitter fängslade som politiska fångar. De har bland annat fått EU:s demokratipris för sitt motstånd, säger Frida Johansson Metso, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet.

Inga kommentarer: